Συχνές Ερωτήσεις για Καταθέτες

Τι αντικείμενα σας ενδιαφέρουν;

Στον οίκο δημοπρασιών μας ενδιαφερόμαστε για συλλεκτικά είδη κυρίως ελληνικού ενδιαφέροντος. Βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες, χάρτες, χαρακτικά, συλλεκτικά αντικείμενα, νεότερα χαρακτικά και έργα τέχνης. Μέσα από το site μας μπορείτε να περιηγηθείτε σε παλαιότερους καταλόγους ζωντανών δημοπρασιών μας και να πάρετε μια γεύση από τη δουλειά μας.
Κατόπιν επικοινωνίας με τα γραφεία μας, μπορείτε να στείλετε έναν κατάλογο με τα αντικείμενα που έχετε προς πώληση, μαζί με φωτογραφίες για να γίνει μια πρώτη επιλογή και να οριστεί ένα ραντεβού για να τα δούμε από κοντά.

Πως θα καθοριστεί η τιμή εκκίνησης;

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας με την πολυετή εμπειρία στο χώρο και τη γνώση της αγοράς, καθορίζει την τιμή εκτίμησης σε συνεργασία με τον πωλητή. Για τον καθορισμό της τιμής παίζουν ρόλο η σπανιότητα, η κατάσταση και η απήχηση στην αγορά.

Έχω πολλά πράγματα και δε μπορώ να τα φέρω στο χώρο σας. Μπορεί να έρθετε εσείς στο χώρο μου;

Όταν ο όγκος των πραγμάτων είναι μεγάλος, υπάρχει δυνατότητα να έρθουμε εμείς στο χώρο σας, πάντα κατόπιν επικοινωνίας.

Γιατί πρέπει να αφήσω τα πράγματά μου στο χώρο σας;

Τα αντικείμενα που αποφασίζουμε ότι θα μπουν στη δημοπρασία, παραλαμβάνονται, φωτογραφίζονται, περιγράφονται και διατίθενται στο χώρο μας για έλεγχο σε πιθανούς αγοραστές. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ένα αντικείμενο μπορεί να παραμείνει στην κατοχή σας μέχρι την πώλησή του.

Θα μπουν στη δημοπρασία όλα τα πράγματα που θα φέρω;

Υπάρχει περίπτωση ένα ή περισσότερα έργα/αντικείμενα από αυτά που θα έχουν επιλεγεί, να μην συμπεριληφθούν τελικά στη δημοπρασία. Αυτά θα σας επιστραφούν πριν τη δημοπρασία ή μαζί με την εκκαθάριση της δημοπρασίας και θα ενημερωθείτε και για τον λόγο που δεν συμπεριλήφθηκαν.

Μπορώ να αποσύρω το αντικείμενο πριν τη δημοπρασία;

Εφόσον το αντικείμενο που φέρατε έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο, για να το αποσύρετε θα πρέπει να καταβάλετε το 20 % της μέσης τιμής της εκτίμησης που αναγράφεται στον κατάλογο.

Θέλω να πουλήσω άμεσα τα πράγματα που έχω και να μην περιμένω μέχρι την επόμενη δημοπρασία. Υπάρχουν τρόποι;

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα αντικείμενα που θα φέρετε μπορεί να αγοραστούν άμεσα ή να μπουν σε online δημοπρασία. Αυτό θα κριθεί από το είδος των αντικειμένων, το ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρχει και τον προγραμματισμό των online δημοπρασιών.

Ποιο είναι το ποσοστό της προμήθειάς σας;

Το ποσοστό της προμήθειάς μας είναι 17% (εξαιρούνται ειδικές συμφωνίες), στο οποίο προστίθεται ΦΠΑ 24%.

Ποιο είναι το τελικό ποσό που θα λάβω για τα αντικείμενα που πουλήθηκαν;

Το τελικό ποσό που θα λάβετε είναι η τιμή κατακύρωσης μείον προμήθεια 17% και Φ.Π.Α. 24% στο ποσό της προμήθειας.

Πως θα ενημερωθώ αν πουλήθηκε το αντικείμενο στη δημοπρασία;

Μπορείτε να παρευρεθείτε στη ζωντανή δημοπρασία και να δείτε επιτόπου το αποτέλεσμα. Αν δε μπορείτε να βρίσκεστε στη δημοπρασία, ενημερώνεστε την πρώτη εβδομάδα μετά τη δημοπρασία.

Τι γίνεται αν δεν πουληθεί το αντικείμενο που έφερα;

Τα απούλητα αντικείμενα διατίθενται στην τιμή εκκίνησης για 30 μέρες μετά τη δημοπρασία. Αν υπάρχει προσφορά σε τιμή χαμηλότερη της εκκίνησης, τότε ενημερώνεστε για να αποφασίσετε αν θέλετε να δεχτείτε ή όχι την προσφορά. Αν το αντικείμενο παραμείνει απούλητο και μετά τις 30 μέρες, επιστρέφεται στον καταθέτη, μέσα σε 45 μέρες από τη δημοπρασία. Ο καταθέτης οφείλει να παραλάβει πίσω τα απούλητα αντικείμενα το αργότερο 90 μέρες μετά τη δημοπρασία.

Πότε και πως θα πληρωθώ;

Οι εκκαθαρίσεις των πωλητών πραγματοποιούνται εντός 45 ημερών από τη δημοπρασία, εφόσον έχουν ήδη πληρωθεί από τους αγοραστές. Οι πληρωμές γίνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε.